Menü
Kosár

Corcol (ROYL 1K #4550) beltéri vízálló olaj, 1 liter

Corcol (ROYL 1K #4550) beltéri vízálló olaj, 1 liter
Corcol (ROYL 1K #4550) beltéri vízálló olaj, 1 liter
Corcol (ROYL 1K #4550) beltéri vízálló olaj, 1 liter
Corcol (ROYL 1K #4550) beltéri vízálló olaj, 1 liter
3-4 hét
Corcol (ROYL 1K #4550) beltéri vízálló olaj, 1 liter
Corcol (ROYL 1K #4550) beltéri vízálló olaj, 1 liter
Corcol (ROYL 1K #4550) beltéri vízálló olaj, 1 liter
Corcol (ROYL 1K #4550) beltéri vízálló olaj, 1 liter
Corcol (ROYL 1K #4550) beltéri vízálló olaj, 1 liter
 • Elérhetőség: 3-4 hét
 • Cikkszám: OLA-COR.1
 • Méretek: 12.00cm x 10.00cm x 10.00cm
12 187Ft
Nettó ár: 9 596Ft

Vízálló univerzális keményolaj bambusz, tömörfa és parafa termékekhez. Könnyen, házilag is felhordható, jó felületvédelemhez és felület felújításához is. Az olajat elsősorban beltéri használatra bambusz munkalapból és panelekből készült termékekhez , tömörfa bútorokhoz, parkettákhoz ajánljuk.

Használat bambusz termékeknél:

Gyors és egyszerű felhordás házilag is ronggyal, szivaccsal, vagy hengerrel. Csiszolással a felületet előkészítjük, használjunk 180-as papírt szálirányú kézi, vagy excenteres gépi csiszoláshoz. Ügyeljünk a szálirányra merőleges karcok eltávolítására, mert ezek az olaj hatására besötétülnek és jól látszanak. Az első olajréteg felhordása után 20-30 perccel legkésőbb a többlet olajat egy pamut ronggyal vissza kell törölni (ill. eloszlatni), hogy száradás után egyenletes selyemfényű felületet kapjunk. Higítás nélkül 1 liter olaj ~15-20 m2 felület kezelésére elegendő, második rétegnél 20-30 m2. Felvitel min. 1 rétegben szükséges higítás nélkül (matt felület, teljesen beszívódik a bambusz panelbe), ideális a 2 réteg, de vizes helységekben és vízszintes felület kezelésekor (pl. fürdőszobai pult) a 3 réteg a megfelelő. Az egyes rétegek közt 12 órát, a harmadik előtt 24 óra száradási időt célszerű kivárni és szükség esetén peddel, finom csiszolóval (360-as papír) a felület finomítása javasolt a következő réteg előtt. Az olaj teljes kikeményedéséhez 8-12 nap szükséges levegőztetett tárolás mellett, de az utolsó réteg felvitele után 2-3 nappal már szerelhető, ill. vigyázva használatba vehető a termék.

Az olaj rendelhető kiegészítői:

 • Ha  a felületet vastagítani, vagy védelmét erősíteni szeretnénk 1 vékony réteg Solim Blank wax felvitelével ezt megtehetjük (pl. parkettáknál).
 • Szinezett felülethez az alsó rétegekhez használt olajhoz színpigmentet keverünk, ezzel olajozzuk a kívánt rétegben, majd lezárjuk a felületet színtelen Corcol olajjal.
 • A használt felület Clien-R és Clien-S tisztítókkal kíméletesen ápolható
 • A kötési idő az olajba kevert edzővel gyorsítható

Corcol "Royl 1K" oldószermentes bázistermék tulajdonságai:

Mindannyian jobban érezzük magunkat egy biztonságos, tiszta, lélegző és természetes anyagokból álló környezetben. Az "Aquamarijn" termékek ehhez aktívan hozzájárulnak. Az Aquamarijn bázistermékei a Corcol padlóolaj, a Solim kemény gyanta, és a Waxol 100 kemény gyantaolaj, teljesen természetes összetevőkből készültek és nem tartalmaznak oldószert. A Rigo" - a természetes festékek gyártójaként - teljes egészében elkötelezett az újrahasznosítható és természetes alapanyagokból készült tartós festék, olaj és gyantatermékek fejlesztése mellett. Kiindulópontjuk az optimális egyensúly megteremtése: egyfelől a technikai használhatóság és a tartósság, másfelől pedig a környezet és az egészség minimális megterhelése között van.

CORCOL - bázis olaj

A CORCOL egy különleges, professzionális olaj faanyagok (bútorok, munkalapok, falburkolatok, padlók, illetve parketták) kezelésére, amely a faterméket természetes módon teszi nemesebbé, tartósabbá és meg is óvja azokat.

A CORCOL olaj legfontosabb összetevői a tiszta főzött lenolaj és kínai faolaj-telítetlen, száradó olajok, amelyek megkeményednek (oxidálódnak) az oxigénnel való reakció során. Az olajok különböző tulajdonságokat gazdagítják még: A lenolaj a leggyorsabban száradó növényi olaj, a kínai faolajat pedig a korábbi években a hajók törzsének vízhatlanná tételéhez használták.

A CORCOL- olaj ellentétben majdnem minden más olajos kikészítő anyaggal víz és alkohol lepergető - nincsenek tehát karikák vagy foltok.

A CORCOL olajjal kezelt felületen 24-48 óra elteltével már lehet járni, héttől-tíz nap elteltével pedig a egy sűrű, szívós polimerizáció által létrejött védőréteget képez, amely sem vízben, sem alkoholban nem oldódik fel többé. A gyors száradást és jó ellenálló képességet a CORCOL bútorolaj a magas linol és sztearinsav tartalmának köszönheti.

Tulajdonságok:

 • 100% Oldószermentes (nincs szolvens /Illó Szerves Anyagok)
 • 100% "Full Solid" (a pórusok teljes kitöltődnek)
 • 100% Vízmentes (nincs rostképződés)
 • 100% Természetes (újrahasznosítható alapanyagokból készült) 

Egyéb előnyös tulajdonságai:

Nagyon tartós kikészítést ad, hozzájárul az egészséges és kellemes környezethez

Nem képez filmréteget

Mélyen impregnálódik a fába és belülről óvja azt 

A pórusokat és a laza hézagokat kitölti a fasejtek között és a sejtstruktúrához köti őket

Oxigén felvétel révén sűrű, szívós védőréteggé polimerizálódik 

Megelőzi a fa kitüremkedését

Sztatikusan nem töltődik fel 

Nedvesség diffúzió: engedi lélegezni a fát

Rendkívül elasztikus: nem szakad és nem nedvedzik

Víz és alkoholálló (DIN 68861-1a)

Vízzel tisztítható

Élelmiszerekkel való érintkezés esetén is biztonságos

Nyál és izzadásálló (DIN 53160)

Alkalmas gyerekjátékokhoz (DIN EN 71-3)

Biológiailag lebomló

Meghosszabbítja az élettartamot

Korlátozott ápolást igényel 

Szép, természetes, matt aspektus 

Csúszásgátló

OLAJHOZ VALÓ SZÍNPIGMENS-sel színezhető, ezáltal lehetővé válik a felület egyidejű olajozása és festése

Feldolgozása egyszerű

Nincsenek mérgező vagy tűzveszélyes kipárolgások

Soha ne aktiválja vagy fedje át

Egyetlen kezelés elegendő, idő és pénzkímélő

Nagyon kiadós (átlagosan 25 m2 literenként)

Nem szárad meg gyorsan, hosszú hatóidő

Egyetlen másik padlóolaj sem olyan ellenálló a vízzel, az alkohollal és a foltokkal szemben, mint a CORCOL!

2007-ben már 10 éve hogy a piacon van a CORCOL

Besorolás: 1 osztály

Alapanyagok: tartalmaz: főtt lenolajat, kínai faolajat, és más (esszenciális) növényi olajokat Co/Zr/Ca/Mn szárítóanyagokat. Nem tartalmaz biocidokat, vagy ártalmas konzerválószereket.

Nem, vagy csak nagyon kevés oldószert tartalmaz. Professzionális használat esetén megfelel a munkakörnyezeti előírásoknak. 

Az "Aquamarijn" padlóolajban feloldott pigmens az olajjal együtt szívódik bele a fába, ahol aztán permanensen bele is gyökereződik. 

Írjon véleményt!

Megjegyzés: HTML-kód használata nem engedélyezett!
Rossz
Captcha
A jobb felhasználói élmény érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk. A weboldal böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Adatkezelési tájékoztató.