Menü
Kosár

TechnoPUR 4401 - D4-es vízállóságú gyorskötésű PUR ragasztó, 500 g

TechnoPUR 4401 - D4-es vízállóságú gyorskötésű PUR ragasztó, 500 g
Új
TechnoPUR 4401 - D4-es vízállóságú gyorskötésű PUR ragasztó, 500 g
  • Elérhetőség: Raktáron
  • Cikkszám: PUR-RAG-4401.500
  • Méretek: 20.00cm x 6.00cm x 6.00cm
3 651Ft
Nettó ár: 2 875Ft

TECHNOPUR D4 Special POLIURETÁN BÁZISÚ FARAGASZTÓ  

Termék típusa: A TechnoPUR D4 Special ragasztó térhálósodásra képes reaktív csoportokat tartalmazó poliuretán bázisú gyorsragasztó, amely a levegő, illetve a fa nedvességével reagálva ragaszt.

Felhasználási területek: A TechnoPUR D4 Special különösen azokon a felhasználási területeken alkalmazható, ahol fokozott vízállóság és gyors ragasztás szükséges. Felhasználható fa, és fából készült anyagok ragasztására, fa, és fahelyettesítő anyagok más anyagokhoz (fémek, beton, tégla, gipsz stb) történő ragasztásához:

  • csapos kötésekhez, táblásításhoz, nyílászárók, kerti bútorok, gerendák gyártásához, zsíros és egzotikus faanyagok ragasztására nagyon jó vízállósággal; 
  • egyes tölgy és trópusi fa fajok esetében elszíneződés történhet, ezért próbaragasztást javasolunk;
  • Kőzetgyapot, kemény szigetelőhabok (kivéve PS habok) ragasztására építőipari szerkezeteknél.

Tulajdonságok: A TechnoPUR D4 Special egy magas vízállóságú faragasztó, ami megfelel a DIN EN 204-es szabvány szerinti D4-es vízállóságnak. Térfogat növekedés mellett szilárdul, ezért nem szükséges nagy erővel préselni, elég a rögzítő préselés. A felületi egyenetlenséget kitölti. Nedves fánál is alkalmazható.

Jellemzők:

Javasolt ragasztási hőmérséklet min. 15 oC Kiadósság 130-180 g/m2

Térfogatváltozás teljes kikeményedés után növekedés

Présidő* kb. 30 perc

Vízállóság (EN 204) D4

Szilárdság min. 10 N/mm 2

Fajsúly (g/cm3 ) 1,12-1,16

Viszkozitás ~ 2,8 Pas

Nem tűzveszélyes, fagyra nem érzékeny, de tartós hülés kristályosodást okozhat. A zárt csomagolásba víz nem kerülhet, mert a fejlődő gáz a csomagolóanyagot szétveti. Kiemelkedő tapadás a legtöbb felületre (speciális esetekben előzetes próba szükséges). Jó az időjárás-, az öregedés- és a vegyszerállósága.

Felhasználási javaslatok: Vigyük fel a ragasztót egyenletesen a ragasztandó felületekre, a munkadarabokat illesszük és préseljük össze. Nem szükséges nagy erővel préselni, elegendő az anyagokat rögzítéssel együtt tartani. A felhasználás során figyelembe kell venni, hogy -többek között- a hőmérséklet, nedvesség tartalom, a ragasztandó anyag nedvszívó képessége, a felhordási mennyiség és az anyagon belüli feszültség különböző hatásokat gyakorol a kötésidőre, a présidőre és a ragasztás szilárdságára. A meleg és a nedves felület meggyorsítja a kötési folyamatot. A TechnoPUR D4 Special ragasztót a szokásos eszközökkel lehet felhordani egy oldalra. A felhordási mennyiséget a ragasztandó anyag felületi megmunkálása (egyenletesség, simaság stb.) jelentősen befolyásolhatja. Nem szabad használni, ha a helyiség vagy az anyag hőmérséklete 15° C alatti. Más ragasztóval nem keverhető. 2 Megfelelő légzés-, kéz- és testvédelemről a használat során gondoskodni kell. Az előírásokat a biztonsági adatlapunk tartalmazza.

Tisztítás: Acetonnal.

Biztonság: Kezelés, tárolás és használat előtt tanulmányozni kell a TechnoPUR D4 Special ragasztó biztonságtechnikai adatlapját. Tájékoztató jelleggel a cimketartalom: Osztályozás (1272/2008/EC)

Tárolás: Megfelelő feltételek teljesülése esetén eredeti, felbontás nélküli csomagolásban a TechnoPUR D4 Special min. 6 hónapig eltartható. Hűvös és fagymentes helyen tárolandó. A 25°C feletti tárolás számottevően csökkentheti a termék tárolhatóságát. A TechnoPUR D4 Special vízzel reagálva szén-dioxidot fejleszt. Ez olyan mértékű lehet, hogy a csomagolás felrobbanhat, ha nagy mennyiségű víz kerül bele és visszazárják.

Kiszerelés: 300g, 750g, 5 kg, 60 kg  Bázis egy komponensű poliuretán Kötési/térhálósodási rendszer: polimerizáció nedvesség hatására Nyitott idő kb. 10 perc 

Írjon véleményt!

Megjegyzés: HTML-kód használata nem engedélyezett!
Rossz
Captcha
Címkék: TechnoPUR , ragasztó
A jobb felhasználói élmény érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk. A weboldal böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Adatkezelési tájékoztató.